Tett Sluk – Hvordan Åpne Alle Sluk i Din Bolig

Tett sluk hvordan åpne alle tette sluk i din bolig

Innholdsfortegnelse

Innendørs VVS, som sluk er en av de moderne bekvemmelighetene som du aldri virkelig setter pris på før den slutter å fungere – du vet, som den dagen du innser at det skitne vannet i kjøkkenvasken ikke går ned i avløpet slik det skal. Heldigvis finnes det noen effektive måter å få åpnet et tett sluk.

Det du trenger

Kokende vann: Noen ganger er varmen nok til å bryte opp en ny propp eller smelte noe av fettet som har bygget seg opp i rørene dine.

Avløpspumpe/Sugekopp: En god gammeldags sugekopp kan fjerne propper fra toalettet så vel som kjøkkenvasken (selv om du må sørge for at du har den riktige for hver).

Oppvaskmiddel: En rekke ting kan bremse strømmen i slukene dine. Men hvis det er fett eller noe lignende (en vanlig propp i kjøkkenvasken), fungerer oppvaskmiddel for å bryte opp disse forbindelsene og gjør det lettere å flytte proppen videre.

Natron og eddik: Når du blander disse to, kan brusingen fra den raske skapelsen av karbondioksidgass fungere for å løsne noen av de enklere proppene.

En plastisk avløpsrens: Noen ganger kalt en hårslange, er flate plastlengder designet for å trenge inn i små avløp, hekte avløpsavfall, og lar deg trekke dem ut. Disse er best for propper som er en kort vei ned i sluket. Men du kan ikke være for kraftig når du bruker en, ellers kan den knekke og du har enda mer materiale som blokkerer avløpet ditt.

Avløpsslange eller auger: En avløpsslange eller avløpsauger er det siste steget en ikkeprofesjonell bør prøve. Disse lange, fleksible metallspolene vinder seg inn i et sluket for å søke etter proppen. Avhengig av design, vil dette verktøyet enten bryte opp proppen slik at den kan flyte gjennom røret ditt, eller hekte seg på bulken slik at du kan trekke proppen ut. De koster vanligvis rundt 20 til 25 dollar i de fleste jernvarebutikker.

Hvor lang tid vil dette ta å rense?

Tiden det tar vil avhenge av hvor komplekst avløpet ditt er og hvor sta proppen er. Men hvis du ender opp med å gå gjennom alle strategiene for å fjerne en propp, kan det ta omtrent en time.

Tett Sluk Kjerringråd

Start med å prøve varmt vann

Hvis du har lagt merke til at avløpet ditt begynner å bli tregt, men ikke helt stopper opp, kan kokende vann av og til bryte opp en propp før den virkelig har en sjanse til å danne seg. Kok opp en vannkoker med vann. Hell det deretter forsiktig ned i avløpet litt om gangen, og la varmen sive inn i røret og forhåpentligvis smelte eller bryte opp hindringen.

Tilsett noe rengjøringsmiddel og gi det et dytt

Hvis det glovarme vannet ikke klarer å drive ut proppen alene, tilsett noe husholdningsrengjøringsmiddel for å gjøre proppen mindre klebrig. Deretter skyv proppen gjennom med en avløpspumpe.

For kjøkkenvasken, som ofte er blokkert av fett og mat, kan vanlig oppvaskmiddel gjøre noe av jobben med å bryte ned proppen og gjøre det lettere å bruke avløpspumpe.

Først, hell noen spiseskjeer med oppvaskmiddel i avløpet, og la det sitte i noen minutter, for å gi såpen tid til å nå proppen. Skyll deretter ut med kokende vann.

Natron/bakepulver og Eddik

For baderomsvasker er det mer sannsynlig at hår eller annet fiberaktig materiale forårsaker proppen. Oppvaskmiddel vil ikke gjøre jobben her; prøv å bruke natron og eddik i en lignende prosess. Hvis proppen fremdeles ikke beveger seg, kan det være på tide å ta frem sugekoppen.

Før du bruker avløpspumpe i en vask, sørg for å dekke overstrømningsåpningen (i baderomsvasker pleier disse å være små hull nær toppen av vasken) med en våt klut for å unngå å skyve vannet tilbake gjennom den. Legg deretter litt vann i bassenget, dekk avløpet med avløpspumpe, og forsiktig begynn å presse vannet gjennom.

Tett Sluk i Dusj – Hvordan åpne

Bruk En Avløpspumpe i Dusjen

Typen blokkering, hvor den er i avløpet og designet på avløpet ditt vil bestemme hvor vellykket bruk av en avløpspumpe vil være. For eksempel, hvis proppen er dyp, kan du slite med å generere den nødvendige sugekraften for at øvelsen skal være effektiv.

For å åpne dusjavløpet ditt ved hjelp av en avløpspumpe, prøv å legge til petroleumsgelé på kanten av sugeputen for å generere en bedre forsegling. Når du har lagt til vann i dusjen for å senke plungeren, bør du begynne å plunge.

Hell Kokende Vann Ned i Dusj Avløpet

Kokende varmt vann kan noen ganger bryte ned fettet eller såpen som bidrar til å danne blokkeringen.

Vær alltid forsiktig når du håndterer vannkokere eller andre apparater fulle av kokende vann, og hvis mulig, filtrer vannet ned i avløpet i stedet for å la det sprute rundt i badekaret eller dusjkabinettet. Du vil ikke ha noe kokende vann som spruter tilbake på deg selv – eller på dyre baderomstilbehør.

Noen ganger kan bruk av kokende vann bare delvis klare en blokkering, og du må supplere dette med en annen av metodene som er oppført her.

Bruk Natron og Eddik

Hvis du har en dypere og større blokkering, er det ganske sikkert at bruk av kokende vann eller en avløpspumpe ikke vil være spesielt vellykket.

En effektiv måte å bryte opp hårpropper på er gjennom bruk av natron og eddik.

Først, hell en kopp med natron ned i avløpet, og etter noen minutter hell en kopp med eddik ned i avløpet også.

Etter et par timer kan du slå på dusjen og se om blokkeringen har løst seg opp. Tilsett deretter kokende vann igjen for å rengjøre avløpet.

Trekk Ut Proppen for Hånd

Dette er et rotete alternativ, så du må sørge for at du har på deg gummihansker.

Først må du ta av avløpsdekselet, som vanligvis oppnås ved å fjerne skruen i midten ved hjelp av en skrutrekker.

Bruk deretter en lommelykt for å se om du kan identifisere blokkeringen. Hvis den er innen rekkevidde, så strekk deg inn og ta den ut.

Dette er en flott metode for å fjerne propper forårsaket av små gjenstander eller hår, men vil ikke være vellykket hvis blokkeringen er forårsaket av oppbygging av mineraler.

Tett Sluk Vask – Hvordan Åpne

For å fjerne blokkeringer i en vask, er en sugekopp et effektivt verktøy, men korrekt bruk er viktig. Mange vasker har et lite hull nær kanten for overskuddsvann, og når du bruker sugekoppen, kan dette føre til at trykket går tilbake gjennom dette hullet. For å forhindre dette, dekk til hullet med en tett klut og hold godt mens du bruker sugekoppen. Dette vil forbedre trykket som skapes.

Rengjøring Av Vannlåsen For å Åpne Tett Sluk i Vasken

For å åpne en tett sluk i vasken, kan rengjøring av vannlåsen være en effektiv løsning. Vannlåsen, som er den U-formede rørseksjonen under vasken, er ment for å beholde vann og forhindre at kloakkgasser stiger opp. Men, denne delen kan bli blokkert med hår, såperester og andre avfall over tid.

Start med å forberede ved å plassere en bøtte eller en skål under vannlåsen for å fange opp vann og avfall. Deretter kan du løsne vannlåsen, som vanligvis er festet med skrukoblinger. Disse koblingene kan ofte løsnes for hånd, eller om nødvendig, med en skiftenøkkel. Vær forsiktig så du ikke skader rørene.

Etter at vannlåsen er fjernet, tøm ut innholdet i bøtta. Rengjør så innsiden av vannlåsen med en børste og varmt såpevann for å fjerne all oppsamlet skitt. Når vannlåsen er grundig renset, sett den tilbake på plass og stram koblingene godt. Det er viktig å sørge for at alt er godt festet for å unngå lekkasjer.

Til slutt, test avløpet ved å slå på vannet. Kontroller at vannet renner fritt og at det ikke er noen lekkasjer rundt vannlåsen.

en vannlås som blir åpnet for å rengjøre innsiden slik at vasken ikke skal bli tett lenger

Send inn slangene

Hvis ingenting av dette fungerer, kan det være på tide å gå direkte etter proppen. Det er noen ting du kan bruke for å få dette gjort, men det vanligste er referert til som avløpsslangene. Disse fleksible, smale enhetene når ned i røret og enten fisker ut eller bryter opp proppen manuelt.

De tynne, flate plastslangene, også funnet i jernvarebutikker, er nyttige hvis proppen er ganske høyt oppe i røret og er noe klumpete og fibret, som hår. De små piggene på slangen gjør det enkelt å gli forbi blokkeringen, hekte den, og bringe skiten opp når du trekker den tilbake.

Når du har en større propp eller en som er litt lenger ned, kan du bruke en augertype slange (noen ganger kalt en avløpsauger, men det pleier å referere til større eller mer komplekse enheter brukt av profesjonelle rørleggere). Denne finner proppen og, gjennom en spiralborlignende aksjon, bryter den manuelt opp slik at den flyter bort. Disse kan nå lenger inn i rør enn plastslanger og ta på seg tøffere propper.

Hvis du etter alle disse metodene fortsatt har trege avløp, er det sannsynligvis på tide å ringe en profesjonell.

Hva med kjemiske avløpsåpnere som plumbo?

Kjemiske rengjøringsmidler som plumbo er designet for å spise gjennom hva enn de kommer over, men det kan også inkludere selve rørene dine. I tillegg til å være vanskelige å jobbe med og potensielt skadelige, hvis de ikke fjerner proppen, må du nå håndtere en backup av kaustisk, farlig slam når du prøver å faktisk klarere avløpet. Dette er best å unngå når det er mulig.

Trenger Du Fortsatt Hjelp?

Dersom du bor i Hønefoss området står vi klare til å hjelpe deg. Rørlegger Hønefoss kan hjelpe deg med alt innen rørlegger arbeid, og vi tar gjerne en prat med deg for å kartlegge ditt behov!

Del dette innlegget

Flere innlegg

Harald Fjellvang

Harald Fjellvang, med over 30 års erfaring i rørleggerbransjen, har etablert seg som en autoritet på bærekraftige VVS-løsninger. På hans nettsted deler han sin omfattende kunnskap gjennom grundige guider, og fremmer miljøvennlige praksiser i hjemmet.